Nov 14: Den kom, den fanns, den försvann!

Vårt julöl med saffran, Lusse Lelle, släpptes på Systembolaget för nästan exakt två veckor sedan. Detta var vår första stora release i en säsongskategori och vi trodde att 8000 liter öl borde räcka en bra bit.
Vi trodde fel!
Vi var själva förtjusta, inte bara i själva ölen, utan även i namnet och etiketten. Men vi är också ganska partiska och man vet aldrig vad andra ska tycka. Det är ju trots allt ett syrligt öl med saffran, något som få eller inga kommersiella bryggerier gjort tidigare.

Så i starten av förra veckan började Lusse Lelle få lite publicitet i diverse nättidningar och i DN fick den fullpott i julölsprovningen. Det spred sig sedan till klassiska clickbait-sidor på Facebook och tydligen har den även nämnts i riksradio vid ett flertal tillfällen.
”Det skånska bryggeriet Brekeriet har släppt ett öl som smakar lussebulle!”
Det är kanske inte helt sant om man ska vara noga. Lusse Lelle smakar saffran, precis som en lussebulle gör.

Riktig kul och oväntat att vårt wild card till julöl från det lilla surölsbryggeri i Landskrona fått så stor medial uppmärksamhet. Folk har köpt lådvis av ett öl de aldrig smakat, vissa har älskat och vissa har hatat, precis som det ska vara i vårt hantverksdrivna yrke.

I skrivande stund finns det endast enstaka flaskor kvar av de släppta 24360 flaskorna och vi är väldigt glada att den produkt vi trodde så mycket på också har gått hem hos svenska folket. Vi blir nedringda av privatpersoner, systembolagsbutiker och media. Alla undrar när den fylls på och det enda svaret vi kan ge är;
-”…förhoppningsvis i november 2018”.

Spänningen är olidlig inför nästa jul. Är Lusse Lelle-gate #2 ett faktum? Ska den släppas som ett folköl istället kanske? Är jorden verkligen rund?

Har du fått smaka Lusse Lelle? Vad tyckte du? Har du sparat några flaskor till jul?
Dela gärna med dig av din upplevelse!

God Jul önskar Brekeriet!

4 thoughts on “Nov 14: Den kom, den fanns, den försvann!

Add yours

 1. Grattis till er! Tråkigt för mig som inte fick chansen att smaka. Väntar med spänning på nästa års julöl. Lycka till i framtiden, julhälsning från Linköping!

  Like

 2. Fick glädjen att smaka denna underbara öl någon gång i början på november har jag för mig. Hade inte hört något om Lusse-lelle men såg den på systemet och chansade. Det var en uppenbarelse! Så förbannad på mig själv att jag bara köpte en.. likaså är min sambo. Letat och letat efter den sedan dess.. slut överallt. Såg dock nu att det finns en flaska kvar på Systembolaget i Skövde.. tar ju bara en timma från Gbg.
  God Jul på er och hoppas den kommer till nästa jul också!

  Like

  1. Hej. Kul att du gillade den men synd att du inte hittat fler. Vet att flaskan i Skövde funnits ett tag och att fler haft siktet inställt på den. Ring dit och hör först. Hoppas julen blir fin ändå! God jul!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: